Alles van Eersel
Bekijk de agenda
< december 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
48
 
 
 
 
 
 
1
49
2
3
4
5
6
7
8
50
9
10
11
12
13
14
15
51
16
17
18
19
20
21
22
52
23
24
25
26
27
28
29
1
30
31
 
 
 
 
 

Ondertekening Manifest: Iedereen doet mee!

Ondertekening Manifest: Iedereen doet mee!
Eersel Geplaatst 13 november 2019

De gemeente Eersel ondertekent samen met het Platform voor Mensen met een Beperking (PMB) en de Adviesraad Sociaal domein (ASD) het Manifest ‘Iedereen doet mee’.

De gemeente Eersel wil een echte inclusieve gemeente zijn voor mensen met en zonder handicap of beperking. Iedereen is gelijkwaardig in Eersel. Met de ondertekening van dit manifest is het startschot gegeven voor de ‘inclusie agenda’ die alle partijen samen hebben opgesteld. Wethouder Beex: “We zetten in op bewustwording. Als we ons allemaal er iets bewuster van zijn dat niet alles voor iedereen zo vanzelfsprekend is dan kunnen we al veel bereiken.”

De Verenging van Nederlandse Gemeente (VNG) heeft een manifest: ‘Iedereen doet mee!’ opgesteld naar aanleiding van het VN-Verdrag Handicap. Dit verdrag maakt zich hard voor de mensenrechten van mensen met een beperking. Bovendien roept dit verdrag gemeentes op zich hier voor in te zetten. Met als belangrijk uitgangspunt: ‘niets over ons, zonder ons’.

Het ‘Platform voor Mensen met een Beperking’ en de ‘Adviesraad sociaal domein’ zijn in Eersel intensief betrokken bij het maken van plannen. “Alles wat we in Eersel zeggen, bedenken en doen, doen we samen. Wij zijn blij dat Eersel dit serieus neemt. Er is gekeken naar wat voor ons belangrijk is. Dat geeft vertrouwen, aldus het PMB. Wethouder Beex roept inwoners (met een beperking/handicap) mee te denken. Het PMB nodigt hen ook van harte uit. “Samen kunnen we het waarmaken. In Eersel doet iedereen mee!.

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

De Houtwinkel Bladel
Frans Soetens Woninginrichting Vessem
Kappers: Interline Haarmode Bladel
Stichting Het Kompas
Van Voskuijlen & Koekkoek Notarissen Bladel
De Leest tegels en tegelwerken Bladel