Alles van Eersel
Bekijk de agenda
< november 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
44
 
 
 
 
1
2
3
45
4
5
6
7
8
9
10
46
11
12
13
14
15
16
17
47
18
19
20
21
22
23
24
48
25
26
27
28
29
30
 

Eindverslag MAC de Kempen Clubkampioenschappen 2019

Eindverslag MAC de Kempen Clubkampioenschappen 2019
Eersel Geplaatst 26 september 2019

Dé Eindstrijd 2019
Zaterdag 21 september was het zover. Aan het eind van de middag lagen alle kaarten op tafel. Alle aanwezigen konden van het begin tot het einde genieten van de mooiste battles.

Alles werd uit de kast gehaald om de eindstrijd aan te gaan. In de ochtend werden de kwalificaties afgewerkt waarna de rijders werden getrakteerd op de zelfgemaakte loempia's. In de middag barste de eindstrijd helemaal los, en hoe.... Hier onder een verslag van de wedstrijd met daaronder de eindklassering van het MAC de Kempen clubkampioenschap 2019.

Open klasse
Lorenzo de Joode P10, onze vertrouwde jeugdige deelnemer, reed zijn rondjes en genoot keer op keer van de wedstrijden. De 9e plaats was voor Cas van Ham. Hij had zichtbaar plezier in, en daar gaat het om. Het zat Melle Donkers deze keer niet mee, P8 geeft een vertekend beeld over zijn prestaties want zijn auto liet het helaas afweten. Paul de Joode mengde zich mooi in het middenveld. P7 was verdiend. Op de 6e plaats zien we Jan van Ham, hij leek wel vleugels te hebben, een prima score. Kees van den Wildenberg zien we op de 5e plaats. Hij is altijd goed voor een solide prestatie. Een bijzonder knap en verdiend resultaat voor Tom Rijsterborgh. Met de 4e plaats is zijn ‘groei' duidelijk zichtbaar. De 3e plaats was bestemd voor Cees Jansen. Ja, een vertrouwd gezicht op het podium, maar het wordt steeds lastiger om aan de top te blijven. Roel Jansen wist beslag te leggen op een welverdiende 2e plaats, knap gedaan. Jan Vervecken uit België was de sterkste vandaag. De 1e plaats was dat dan ook zijn beloning. Hij liet een mooi stukje rijderskunst zien. Wouw... wat een show!

De 1:10 buggy
Jurgen Kolsters, hij deed netjes mee in de strijd, P9, goed gedaan. De 8e plaats was voor Geert Donkers en deed daarmee prima zaken. Hij kon dan ook tevreden terugkijken. Met de 7e plaats heeft onze debutant Michel Jaroszewski, hele mooie dingen laten zien. Siem Verschuuren was goed voor een knappe 6e plaats, ga zo door Siem!. Jarno van Lieshout zat in de juiste ‘flow'. P5 was dan ook zeer zeker verdiend en dat toont potentie voor volgend seizoen. Thijs van Bommel, P4, hij vecht nu echt mee met de top. Let op, hij komt eraan! Sam Peperkoorn, P3, een topper van 't eerste uur. Hij staat nog steeds z'n mannetje in het zware veld. Jordy van de Ven, P2. Het was een lust voor het oog om hem foutloos rond te zien gaan. De 1e plaats was weer eens voor Johan Teeuwen. Johan is een meester in ‘fine tuning' van zijn auto. Hij lijkt dan ook over rails te gaan. Met een woord, Grandioos!

De 1:8 buggy
Jules Schrijen zien we op P9. Mooi om te zien hoe hij het parcours rondgaat. P8 was de verdienste voor Eric Jorissen. Ondanks een gemiste kwalificaties een prima resultaat. Marco Hendrikx moest er na een tijd van afwezigheid weer even inkomen. In de ranking zien we hem terug op de 7e plaats. Carlo Poirters was goed bezig. Hij stond met een grote ‘smile' op P6. John Michna voelde zich als een vis in het water in deze 1/8 buggy klasse. P5 een heel, ja heel knappe prestatie voor iemand die pas voor de 1e keer mee doet met een nieuw gebouwde auto. Voor Roy van Avezaath had wat pech waardoor de dag klassering helaas niet hoger kwam dan de 4e plaats. Voor 2020 is hij zeker een titelkandidaat. Bart Rijsterborgh kon met zijn P3 wederom op het podium plaats nemen. In 2020 komt hij met zijn nieuwe Kyosho ‘Inferno MP9Evo' aan de start. We zijn benieuwd. Rene Kraaijvanger reed heel gecontroleerd wat hem een mooie 2e plaats opleverde. Een geweldig resultaat. De hoogste trede, P1, was voor Quinn van der Heijden. Hij moest alle zeilen bijzetten, maar des te zoeter was dan ook de overwinning. Een diepe buiging, klasse!


Dag overwinning Jeugd
Voor de liefhebbers onder de jeugd, was er gelegenheid om extra prijzen te scoren. De klasse, waarin alle leden t/m 16 jaar deel kunnen nemen zorgde weer voor een spannende wedstrijd en een zeer fanatieke aanmoediging van de toeschouwers aan de zijlijn. Het resulteerde in een heel mooi schouwspel. De dag stand voor hen was als volgt:
1) Siem Verschuuren
2) Tom Rijsterborgh
3) Cas van Ham
4) Lorenzo de Joode
5) Thijs van Bommel

 

Eindstand MAC de Kempen Clubkampioenschap 2019
Het 6e clubkampioenschap betekende ook dat met alle dag resultaten de eindstand kon worden opgemaakt. De felicitaties gaan naar alle deelnemers. Hieronder de podium plaatsen:

Open klasse
1e Roel Jansen
2e Melle Donkers
3e Cees Jansen

1/10 buggy
1e Jordy van de Ven
2e Sam Peperkoorn
3e Thijs van Bommel

1/8 buggy
1e Quinn van der Heijden
2e Bart Rijsterborgh
3e Rene Kraaijvanger


De volledige uitslag staat op onze website.

Tot slot
Hiermee kan dan ook deze ‘MAC de Kempen clubkampioenschap 2019' de geschiedenisboeken in. Traditioneel wordt deze altijd met een geweldige BBQ afgesloten. Dan wordt er o.a. teruggeblikt op het afgelopen seizoen. Maar ook liggen de nieuwe ‘ijzers' al in het vuur om in 2020 op en top aan de start te verschijnen. De auto's welke in de wintermaanden in elkaar gezet worden zijn inmiddels al weer aangeschaft.
We kunnen dus terugkijken op een geweldig clubkampioenschapsjaar waar "samen plezier beleven" de sleutel van het succes is. Gelukkig vinden we dat dan ook terug in de groei van onze vereniging.
Bij deze wil de wedstrijdleiding iedereen bedanken voor zijn of haar inzet.

Kijk gerust op een van onze media kanalen om meer informatie en de aankondiging van onze volgende activiteit.

MAC de Kempen is een RC-auto club welke zijn buiten banen heeft aangelegd op het sportpark van Duizel. Momenteel heeft de club ca. 65 leden. De, binnen MAC de Kempen, toegestane modelauto's hebben een maximale schaal van 1:8, zijn enkel elektrisch aangedreven, tot 50cm lang, wegen tot +/- 5kg en kunnen snelheden bereiken van meer dan 80km/h.
Mocht je meer informatie wensen, willen weten wanneer we waar aanwezig zijn of tips hebben om onze club te versterken, dan zijn wij te vinden via onderstaande media:

www.macdekempen.nl info@macdekempen.nl Facebook.nl/macdekempen

 

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Reijnders & Partners Bladel
Kappers: Interline Haarmode Bladel
Knegtmans Advocaten & Mediators Bergeijk
Knegtmans Advocaten & Mediators Bladel
De Leest tegels en tegelwerken Bladel