Alles van Eersel
Bekijk de agenda
< augustus 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
31
 
 
 
1
2
3
4
32
5
6
7
8
9
10
11
33
12
13
14
15
16
17
18
34
19
20
21
22
23
24
25
35
26
27
28
29
30
31
 

EERSEL REMEMBERS: 75 JAAR BEVRIJDING

EERSEL REMEMBERS: 75 JAAR BEVRIJDING
Eersel Geplaatst 9 mei 2019

75 jaar bevrijding wordt dit jaar gevierd en herdacht in Europa, in Noord-Brabant én in Eersel. Met de vrijheid van nu kijken we terug op de Tweede Wereldoorlog.

Onder de noemer ‘Eersel Remembers' worden indrukwekkende oorlogsverhalen uit de gemeente gedeeld en vinden er diverse activiteiten plaats. Inwoners, verenigingen en ondernemers worden opgeroepen om bij te dragen aan het programma.

Brabant Remembers
Dit jaar bereikt de provincie Noord-Brabant een belangrijke mijlpaal: 75 jaar bevrijding. Dat wordt groots gevierd met het initiatief Brabant Remembers. Op 75 locaties in de provincie worden 75 per-soonlijke, levensveranderende verhalen gedeeld. Voor ieder jaar dat we in vrijheid leven één. Bekijk de ‘75 Personal Life Changing Stories' via www.brabantremembers.nl

Eersel Remembers
Het verhaal uit Eersel over de gebroeders Hoeks is de basis voor ‘Eersel Remembers': een initiatief in de gemeente waarbij 75 jaar bevrijding via diverse activiteiten gevierd en herdacht wordt. Er zijn bovendien nog 5 andere oorlogsverhalen uit de andere kernen in de gemeente opgehaald. Deze trekken in een expositie rond door de kernen. Het is belangrijk om deze en andere oorlogsverhalen te blijven herinneren en met elkaar te delen. Ze helpen (jonge) mensen in te leven in de tijden van onvrijheid en dat inleven is nodig om bewust te blijven van de waarde van vrijheid in ons land, nu al 75 jaar lang.

Verschillende activiteiten
Het programma Eersel Remembers loopt van 19 september 2019 tot 5 mei 2020. Na de speciale opening zullen er deze periode diverse activiteiten plaatsvinden, zoals een tentoonstelling in het Kempenmuseum De Acht Zaligheden en een speciale fietsroute.

Bijdragen aan het programma
Eersel Remembers is van en voor de hele gemeente en haar inwoners, verenigingen en onderne-mers. Samen kunnen we 75 jaar bevrijding groots vieren en herdenken. De organisatie van Eersel Remembers nodigt dan ook iedereen uit om bij te dragen aan het programma. Wilt u een evenement organiseren? Heeft u een product of project in gedachten wat aansluit? Of heeft u nog een mooi en persoonlijk verhaal dat u wilt delen? Geef uw plan, idee, voorwerp te leen of verhaal door via: info@tipeersel.nl. Vervolgens zal de werkgroep van Eersel Remembers bekijken of en zo ja, hoe het opgenomen kan worden in het programma.

Wat: Eersel Remembers
Wanneer: 19 september 2019 tot 5 mei 2020
Bekijk het verhaal uit Eersel via: www.brabantremembers.com/verzet/ge-zoudt-er-de-dood-mee-op-den-hals-halen/

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Yoga docent - Ankie Pluim - Bergeijk, Luyksgestel
Flow Sleeping Bladel
Sanidrome van de Ven Badkamers Knegsel
Stichting Het Kompas
Japans Chinees Restaurant Nagoya Bladel
De Leest tegels en tegelwerken Bladel