Alles van Eersel
Bekijk de agenda
< augustus 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
31
 
 
 
1
2
3
4
32
5
6
7
8
9
10
11
33
12
13
14
15
16
17
18
34
19
20
21
22
23
24
25
35
26
27
28
29
30
31
 

Vervolg Strategische Kempenagenda

Vervolg Strategische Kempenagenda
De Kempen West Geplaatst 1 februari 2019

De gemeenteraden van Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel- De Mierden gaven de vijf colleges eind 2018 de opdracht om te komen tot een Strategische Kempenagenda.

In de beoogde agenda benoemen de Kempengemeenten thema's en opgaven waarop strategische samenwerking in de Kempen meerwaarde heeft en ze een gezamenlijk belang hebben. Het gaat om overkoepelende thema's en opgaven die de vijf Kempengemeenten verbinden. Hieronder leest u over de voortgang en het vervolg van het proces om te komen tot een Strategische Kempenagenda.

Startbijeenkomst
Op 9 januari 2019 vond een startbijeenkomst plaats voor raads- en collegeleden van de vijf Kempengemeenten. Judith Keijzers-Verschelling en Pieter van Geel gaven als bestuurlijk kartrekker en procesbegeleider een korte inleiding en informeerden de 113 aanwezigen over het beoogde proces. De input die door raads- en collegeleden tijdens het interactieve gedeelte werd gegeven is zeer waardevol en wordt gebruikt als eerste richting voor het opstellen van de Strategische Kempenagenda.
De startbijeenkomst was daarmee een goed begin van het proces. Naast de inhoudelijke informatie die werd opgehaald stond de bijeenkomst ook in het teken van het ontmoeten van de raads- en collegeleden van de vijf Kempengemeenten en met elkaar de dialoog aangaan over thema's en opgaven voor de Kempen.

Planning
De procesbegeleider voert de komende maanden zowel intern als extern gesprekken over mogelijke thema's en gezamenlijke opgaven. Met die input gaan we eerst individueel per gemeente en op een later moment gezamenlijk in gesprek met de vijf gemeenteraden en colleges. Met deze informatie stellen we een Strategische Kempenagenda op. Besluitvorming door de gemeenteraden is voor de zomer beoogd.

Vervolg
Met de Strategische Kempenagenda geven we antwoord op de inhoudelijke WAT-vraag. Na vaststelling van de inhoudelijke agenda door de vijf gemeenteraden volgt een vervolgopdracht om antwoord te geven op de HOE-vraag. We bekijken in deze vervolgopdracht welk samenwerkingsmodel (structuur) het beste past bij de Strategische Kempenagenda.

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Knegtmans Advocaten & Mediators Bladel
Profile Bito De Fietsspecialist Bladel
Japans Chinees Restaurant Nagoya Bladel
Yoga docent - Ankie Pluim - Bergeijk, Luyksgestel
Knegtmans Advocaten & Mediators Bergeijk
Sanidrome van de Ven Badkamers Knegsel