Alles van Eersel
Bekijk de agenda
< april 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
14
 
 
1
2
3
4
5
15
6
7
8
9
10
11
12
16
13
14
15
16
17
18
19
17
20
21
22
23
24
25
26
18
27
28
29
30
 
 
 

Vrijdag 25 oktober, Dé Vrijwilligersmarkt voor de Kempen.

Vrijdag 25 oktober, Dé Vrijwilligersmarkt voor de Kempen.
Eersel Geplaatst 17 oktober 2019

Laat je inspireren!

Op 25 oktober vindt de 2e editie van Dé Vrijwilligersmarkt voor de Kempen plaats in De Muzenval, Dijk 7 in Eersel. U kunt er terecht tussen 16 uur en 19 uur; de toegang is gratis.

 

De markt is bedoeld voor alle inwoners van de Kempen en belooft nog groter te worden dan de 1e editie van 2017, nu ook gemeente Reusel-De Mierden is aangesloten, naast Eersel, Bladel en Bergeijk. Op de markt kunt u kennismaken met verenigingen, clubs en stichtingen die actief zijn in de Kempen. Een mooie manier om deze organisaties beter te leren kennen én om van hen te horen wat zij u kunnen bieden als u vrijwilligerswerk wilt doen.
Ook zijn de vrijwilligersbureaus uit de Kempengemeenten aanwezig met hun vacaturebanken en staan zij, KempenPlus én medewerkers van het Wmo-loket klaar om al uw vragen over vrijwilligerswerk te beantwoorden.

Vrijwilligerswerk komt in alle soorten en maten. Van een keer helpen bij een evenement of een klus doen, tot regelmatig actief zijn bij een organisatie. Zo kunt u sportief bezig zijn in een sportvereniging, maar ook koffie drinken met iemand die wel een maatje kan gebruiken. Andere voorbeelden zijn een bestuursfunctie verzorgen in een club of bij een vereniging activiteiten begeleiden. In de Kempen zijn honderden vrijwilligersorganisaties actief en veel van hen kunnen nog wel versterking gebruiken. Er is dus altijd wel iets dat bij u past. Ook als uw zoon of dochter een maatschappelijke stage gaat lopen, of als jongeren op zoek zijn naar vrijwilligerswerk, is de markt de aangewezen plaats om passend vrijwilligerswerk te vinden. Er zijn veel vacatures voor deze leeftijdsgroep.

Als u vrijwilligerswerk doet, krijgt u daar veel voor terug. Voldoening, sociale contacten en gezelligheid, positieve energie en wellicht ook wel een mooi cv.
Mede daardoor hebben we in de Kempen prachtige en leefbare dorpen met een bloeiend verenigingsleven. Daar zijn we trots op! Dus bent u benieuwd wat vrijwilligerswerk voor u kan betekenen en wat u kunt betekenen voor een vrijwilligersorganisatie? Kom langs op 25 oktober en ga in gesprek!

De markt wordt georganiseerd door steunpunt vrijwilligerswerk Eerselvoorelkaar in samenwerking met de gemeenten Eersel, Bergeijk, Bladel, Reusel-De Mierden, KempenPlus, Oktober, Joris Zorg, Lunet Zorg, VO Bergeijk, Vrijwilligersbureau Bladel, Wél!zijn de Kempen en De Muzenval.

Wilt u meer informatie of heeft u vragen naar aanleiding van dit persbericht, dan kunt u contact opnemen met het steunpunt. Zie ook www.eerselvoorelkaar.nl/contact en voor (achtergrond)informatie over de markt: www.eerselvoorelkaar.nl/vrijwilligersmarkt
Contactpersoon: Mariëlle Voermans, E-mail: info@eerselvoorelkaar.nl of m.voermans@eersel.nl
Telefoon: 0497-531283

 

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

De Laat Slaapexpert | Dé beddenspeciaalzaak in de regio
Allesvan Eersel, Duizel. Knegsel, Steensel, Vessem en Wintelré voor verenigingen
Sanidrome van de Ven Badkamers Knegsel
Restaurant Woest Westerhoven
Teurlings-De  Mulder Diervoeders en Tuinartikelen Casteren